Tänään on ensimmäinen työpäiväni uudessa työpaikassani Perjantai Markkinointiviestinnässä. Nyt sähköpostini toimii janina.andersson@perjantai.fi ja vähitellen käytännön asiat rupeavat selkiintymään. Työkaverini ovat todella ahkeria ja ammattilaisia tässä markkinoinnin maailmassa. Heidän kielensä on vielä minulle hieman vieras, mutta varmaan nopeasti oppii nämä lyhenteet ja sanonnat. Kaikkialla on oma kielensä ja kun siihen tottuu ei edes huomaa sitä. Näin on myös valitettavasti politiikassa, jossa pitäisi aina muistaa selkokielisyys kun viestii.

 

Siksi onkin hyvää, että uusia ihmisiä tulee eri paikkoihin ja kyseenalaistavat vanhat tavat ja tottumukset. Eduskunnassa näitä uusia kyseenalaistajia on aika paljon tällä kertaa. Nyt yritän olla rakentava ja oppivainen uudessa työyhteisössäni, johon minun varmaankin odotetaan tuovan yhteiskunnallista osaamista ja kestävän kehityksen näkövinkkeliä joka asiaan.

Tekee hyvää ajatella jotakin ihan muuta kuin eduskuntaa, kun viime aikaiset fiilikset eivät ole olleet parhaat mahdolliset. Tämä viimeinen 4-vuotis kauteni eduskunnassa oli mielestäni kaikkein tehokkain ja saimme paljon aikaan, mutta varmaankin ulospäin puhuimme vähemmän kuin ennen. Eli muiden silmissä emme varmaankaan olleet niin hyviä kun mitä omasta mielestämme olimme, katso: www.vihreat.fi/hallitustie .

Ilokseni vihreisiin liittyy nyt koko ajan paljon uusia jäseniä, eli ehkä tästä samastamme näpäytyksestä kasvaa nyt uusi parempi tulevaisuus vihreissä. Ehkä opimme paremmin kertomaan mitä oikeastaan teemme ja myös kuinka intohimoisesti suhtaudumme tämän maailman parantamiseen. Nyt olimme niin keskittyneet hoitamaan työmme mahdollisimman hyvin, ettemme muistaneet olla läsnä politiikan ulkopuolisessa maailmassa.

 

Tänään vietetään Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvää Taidepyöräpäivää. Olen menossa Taidepyörähuutokauppaan, jossa kaupan kohteina ovat hankkeen gummitaiteilijoiden tuunaamat taidepyörät.  Huutokaupasta saadut varat lahjoitetaan turkulaisille lastenkodeille.

Olen mukana tapahtumassa hankkeen Pyärängummina eli kestävän liikkumisen edistämisestä kiinnostuneena vaikuttajana. Kavereina gummeina minulla on mm kansanedustaja Ville Niinistö sekä Turun kaupunginvaltuutettu Elina Rantanen.

Taidepyörähuutokauppa ja Sauruxet!-konsertti klo 18.30-20.30 Sigyn-salissa

Yrityksillä, kunnilla, yhdistyksillä ja kaikilla kiinnostuneilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus hankkia uniikki taidepyörä vaikkapa työasiamatkoille. Työyhteisöillä on suuri vaikutus työntekijöiden tekemiin liikkumisvalintoihin. Kannustamalla kestävämpien kulkumuotojen valintaan työnantaja pystyy ohjaamaan merkittävän osan työ- ja työasiamatkoista vähäpäästöisempiin kulkumuotoihin. Taajamissa polkupyörän on todettu olevan nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla. Lisäksi ulkona liikkuessa stressi vähenee ja mieli virkistyy.

Toivottavasti ehdin myös käymään Jyri Jaakkolan muistoksi järjestetyssä mielenilmauksessa tänään pääkirjaston portailla klo 18.

Uusi Tuuli -järjestön aktivisti Jyri Jaakkola kuoli 27.4.2010 Oaxacassa Meksikossa hyökkäyksessä ihmisoikeustarkkailijoita vastaan. Surman vuosipäivänä eri puolilla Suomea järjestetään mielenilmauksia, joissa vaaditaan teon tutkintaa ja ihmisoikeuspuolustajien turvallisuuden takaamista Meksikossa. Olen tässä blogissa aikaisemmin kertonut siitä, kun kansainvälisessä IPU kokouksessa yritin patistella Meksikon edustajia selvittämään Jyri Jaakkolan kohtaloa sekä yleisemminkin ihmisoikeustilannetta maassa.

Turussa on  tänään Uusi Tuuli ry. julkistanut kirjan ”Alternatives for Economy” Jyri Jaakkolan elämäntyön jatkamiseksi. Kirjan julkistamistilaisuudessa puhuivat europarlamentaarikko Satu Hassi, Jyri Jaakkolan äiti Eve Jaakkola ja Amnestyn Suomen osaston asiantuntija Anu Tuukkanen.