Job Dragtsma on tehnyt aikamoisen vaikutuksen meidän perheeseen. Eilen kuuntelimme hänen rentoa puhetta hieman ennen Interin matsia KuPS:ia vastaan, eikä hänestä huomannut mitään aggressiivisuutta tai paineita. Mieheni oli myös kuuntelemassa hänen pidempää luentoa pelaajien itsetunnon rakentamisesta ennen Suomen alle 21-vuotiaiden hyvää ottelua Tanskaa vastaan.

Hänestä on tärkeää, että pelaajat tietävät miksi heidän pitää tehdä jotakin ja että he myös uskaltavat kysyä: miksi? Jokaisen pelaajan itsetunto tulee siitä, että hän selvästi tietää oman tehtävänsä joukkueessa ja pyrkii hoitamaan sen mahdollisimman hyvin. Voitot ja maalit tulevat sitten tämän tiimityön tuloksena. Ei auta mitään vaatia maaleja ja voittoja, ne ovat lopputuote hyvästä pelistä eivätkä päällimmäinen tavoite.

Dragtsma myös kertoi Timo Furuholmin jo kaipaavan kentälle ja toivottavasti hän kohta saakin taas pelata. Tämä olisi todella hieno uutinen, sillä ainakin minun silmissä hänen pelinsä oli sekä taitavaa että viihdyttävää ja viihteestähän jalkapallossakin on kyse.

Eilinenkin peli oli tarpeeksi jännittävä 4-0 tuloksesta huolimatta, koska Interin maalivauhti alkoi vasta toisella jaksolla. Eilenkin katsomossa olisi saanut olla reippaasti enemmän ihanaa jalkapalloa ihailemassa. Ainakin meidän koko perhe oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja seurassamme olleet pienet tytöt vaikuttivat melkein vielä innokkaammilta. Meille naisillehan tässä on tarjolla sekä taitavaa urheilua että silmänruokaa ;o).