240357.jpg

Yläkuvassa näkyy Aamu Airistolla  merimiestanssi, Taimon koulun oppilaiden esittämänä ja alakuvassa on taas Myrskyluodon Maija, Naantalin lukion opiskelijoiden esittämänä.

Molemmat esitykset olivat osaa Lasten ja nuorten ympäristöviikon avausjuhlaa tänään Maijamäen liikuntahallissa, jossa minulla oli ilo puhua siitä mitä me voimme tehdä Saaristomeren pelastamiseksi. Kun yleisössä oli sekä lukioloaisia että pienempiäkin koululaisia, niin huomasin kuinka vaikeaa on puhua niin eri ikäisille. Kun yritin herättää lukiolaisia vähän kovemmalla tekstillä niin samaan aikaan pohdin oliko se sopivaa nuoremmille...

Katsellessa kaikkia hienoja koululaisten esityksiä juhlassa tuli mieleen oma lapsuus ja nuoruus ja ne kymmenet ja taas kymmenet juhlat joissa esiinnyin juuri samalla tavalla. Myrskyluodon Maijaa kuunnellessani tuli mieleen yksi tilaisuus Kårenilla, jossa Lasse Mårtensson esitti juuri sen kappaleensa ja minä taas tanssin 11-vuotiaana luultavasti oman koreografiani Naisen tie. Silloin Jan-Magnus Jansson piti jonkun puheen, josta minulle ei jäänyt mitään mielee.

Toivottavasti tänään esiintyneet nuoret edes muistavat jotain siitä mitä yritin heille puhua ;o)

Kuvissa näkyvien esiintyjien lisäksi näimme:

  • Kuorolaulua, Lietsalan koulun 4B-luokan kuoro
  • Nukketeatteri, Kaarinan Piispanristin koulun oppilaat
  • "Viher-TV" / musiikkinäytelmä, Kaarinan Kotimäen koulun 6B-luokan oppilaat
  • Yesterday, Samuli Virtanen, kitara & Erica Giagoletto, laulu, Kuparivuoren koulu
  • "Elämysmatka saaristoon" / multimediaesitys, Naantalin lukion opiskelijat

240358.jpg