1964649.jpg

Olin perjantaina mukana Vihreiden kunnallisvaalistartissa. Avajaiset pidettiin Helsingissä kauppakeskus Kampissa, ja ohjelmassa oli Vihreiden haastatteluja ja musiikkia, jonka osalta dj:nä toimivat mm. Oras Tynkkynen ja Johanna Sumuvuori. Avajaisissa julkistettiin kampanjanettisivut Rohkeutta on ja kampanjan ilme. Julisteisiimme tulee sympaattisia piirroshahmoja ilmentämään ajatuksiamme. Kampanjan teemana on rohkeus.

Olin itse avajaisissa haastateltavana kahdesta teemasta. Aluksi Marko Björs (kuvassa yhdessä minun, Tuija Braxin ja Anne Sinnemäen kanssa) haastatteli minua siitä, miten kunta voi parantaa ihmisten elämää, ja sen jälkeen Vihreän langan päätoimittaja Elina Grundström haastatteli minua siitä, miten kunta voi innostaa liikkumiseen.

Tässä Vihreiden kolme kuntavaalien kärkiteemaa puheenjohtaja Tarja Cronbergin avajaispuheesta:

Ilmastonmuutos ratkaistaan kunnissa – siellä missä päästöt syntyvät

"Joukkoliikenteeseen on panostettava ja ruuhkamaksut otettava käyttöön. Uusiutuvan energian työpaikkoja tarvitaan lisää."

Nyt tarvitaan rohkeutta investoida ihmisiin

"Koululaisille ja ikäihmisille on taattava hyvä ja terveellinen ravinto. Nyt tarvitaan myös hoitoon lisää tehokkuutta, koska tulevaisuudessa hoitavia käsiä on paljon vähemmän. Myös mielenterveyteen tarvitaan toimiva hoitotakuu: hoitosuunnitelma, joka turvaa tien hoitoihin. Tarvitaan kaikkia näitä ennakoivia investointeja ihmisiin. On viisaampaa pitää yllä terveyttä kuin hoitaa sairauksia."

Nyt tarvitaan rohkeutta ymmärtää erilaisuutta ja puolustaa vähemmistöjä

"Vihreässä kunnassa ketään ei syrjitä esimerkiksi sukupuolen tai iän takia.Vihreässä kunnassa samat mahdollisuudet ja oikeudet taataan niin eri vähemmistöille kuin valtaväestöllekin."