223022.jpg

Aloitin päiväni Ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden työ ja innovaativiiset palvelut tutkimusohjelman ohjausryhmän palaverilla. Nämä kuvat eivät ole sieltä, vaikka pohdimmekin m m mielekkäitä työympäristöjä sekä työn ja perheen yhteen sovittamista...

223021.jpg223024.jpg

Suuren osan päivästä olin tänään Loimaalla Porkkana-hallituksen kanssa. Vierailimme ensin Teppo Heikkilän luomu-karjatilalla ja nautimme todellisista kulttuuriperinne maisemista, jotka olivat ihan vanhojen lehmätaulujen näköisiä.

Jopa pikku-kuvassa oleva Rasmus sonni oli niin säyseä, että uskalsin liikkua ihan lähelläkin häntä. Vihreä eduskuntavaaliehdokkaamme Teppo osaa selvästi ainakin käsitellä luomu-karjaa niin hyvin, että ne kiltisti seuraavat häntä. Miten mahtaa olla vaali-karjaan kanssa ? ;o)

223023.jpg

Illalla meillä oli paneelikeskustelu EVIRA:n ruokalassa, ja pj:nä toimi samainen luomuviljelijä Teppo Heikkilä.

Pähkinänkuoressa tämä oli poliittinen viestimme:
Luomutuotteiden kulutus on kansainvälisesti huimassa kasvussa mutta Suomessa kulutus on kansainvälisesti verrattuna alhaisella tasolla. Luomutuotanto sekä kuntien siirtyminen luomutuotteisiin tarvitsee tuekseen valtion rahoitusta. Hyvä keino voisi olla luomuruokien arvonlisäveron alentaminen kokeilulailla. Samalla voitaisiin tutkia, siirtyykö ruoan arvonlisäveron alentaminen hintoihin. Sopiva arvonlisävero voisi olla nykyisen 17 prosentin sijaan 7 prosenttia. Tällöin yleisesti normaalituotteita kalliimpien luomutuotteiden hinta laskisi vähintään normaalituotteiden tasolle.
Luomuruoan hinnanalennus parantaisi myös julkisten ruokaloiden mahdollisuuksia siirtyä
luomutuotteisiin. Julkisen luomukulutuksen lisääminen päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa sekä muissa kuntien ruokaloissa edistäisi luomun kokonaiskulutusta ja tekisi luomutuotteet tutuimmiksi kuluttajille. Luomutuotteiden lisäksi tulisi suosia lähiruokaa. Luomu- ja lähiruoan osuuden kasvattaminen kuntien ruokaloissa lisäisi ympäristöystävällisempää luomukulutusta, tukisi alueen maataloutta ja tarjoaisi ruokailijoille maistuvaa ja turvallista luomu- ja lähiruokaa.
223020.jpg

Olen aika ylpeä kaikista ottamistani valokuvista, eli niistä jossa en itse ole mukana. Mutta kun Marjaanan piti ottaa minusta kuvia, niin lehmät ehtivät aina kävelemään jo poispäin, niin että poseeraan vaan lehmien takapuolien kanssa ;o)

223018.jpg