Nyt on YK:n aseidenriisuntaviikko 24-30.10. ja sen kunniaksi Ydin-lehti ja Sadankomitea järjesti Turvallisuuspoliittisen illan Ravintola Koulussa.

Mukana pohtimassa mahdollista YK: rauhanturvaamisesta EU:n kriisinhallintaan muuttuvaa toimintaa olivat allekrjoittaneen lisäksi tutkija Unto Vesa, Sadankomitean pj Kalle Kallio sekä junakaverinin Annika Lapintie.

Jos  yritän tiivistää oman viestini keskustelusta, niin toivoisin meidän valitsevan ne konfliktit joihin puutumme niin, ettei paikallisväestö voi sekoittaa meidän YK:n joukkoja NATON lähettyvillä toimiviin joukkoihin. Meillä kyllä riittä konflikteja, joita pitäisi ennaltaehkäistä tai yrittää saada loppumaan vaikka emme peesaisikaan niitä kriisipesäkkeitä, joissa NATON:n joukoilla on omat operaatiot käynnissä.

Onneksi esimerkiksi Libanonissa olemme eurooppalaisten ja musliimien yhteisjoukolla liikenteessä, joka voi hieman helpottaa toimintaa alueella. Toinen tärkeä asia on, että kun menemme niin mistään turvallisuustoimenpiteistä ei saa tinkiä, eli ilman kaikkia tarvittavia tarvikkeita ei saa lähettää partioita liikenteeseen...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />