877983.jpg


Viime viikolla pidimme siis eduskuntaryhmämme kesäkokouksen Savonlinnassa, ja palaan vielä mahtavasti järjestettyyn kokoukseen. Ensimmäisenä päivänä pysähdyimme junamatkan varrella metsämuseo Lustoon. Museoon tutustuimme Luston johtaja Timo Kukon opastuksella ja lisäksi kuuntelimme metsien suojelusta ja käytöstä alustuksia Metlan Punkaharjun yksikön johtajalta Juhani Häggmanilta ja Itä-Savon Metsäkeskuksen toiminnanjohtaja Harri Huupposelta. Sen jälkeen jatkoimme junamatkaa Savonlinnaan asti ja tapasimme paikallisia vihreitä ja muita paikkakuntalaisia Savonlinnan torilla.

Iltaohjelmana oli risteily Saimaan Pihlavedellä, aivan käsittämättömän upeissa maisemissa. Mukana risteilyllä oli mm. valokuvaaja ja norppa-asiantuntija Juha Taskinen. Hän opasti meidät hyljealueille ja näytti ainutlaatuisia vedenalaisia videoita saimaannorpista. Valitettavan monen kuvissa esiintyneen kuutin kohtaloksi koituivat kuitenkin verkot. Verkkopyynti on kielletty norppien keskeisillä pesimäalueilla, mutta sitä tulisi laajentaa edelleen ja siirtyä vaihtoehtoisiin tapoihin pyytää kaloja. Illan kohokohtana onnistuimme näkemään yhden maailman 280:stä norpasta, tai tarkemmin sanoen norpan pään :o).

Toinen päivämme oli varsinainen kokouspäivä. Valmistauduimme budjettineuvotteluihin Olavinlinnan upeassa Linnantuvassa. Kuvassa taustalla kokouspaikkamme Olavinlinna ja kuvan edessä mahtava uusi avustajani Riikka, joka aina yrittää pakoilla kameraa...:o)

Kokouksen päätyttyä edessä oli vielä 6,5 tunnin paluujunamatka, ja evääksi ostimme Savonlinnan torilta lörtsyjä.

Kiitos vielä upeista kokousjärjestelyistä kerimäkeläiselle kansanedustajallemme Helille, hänen avustajalleen Tiinalle, ryhmämme sihteerille Markolle ja paikallisille vihreille!