270147.jpg

Olemme jakautuneet eri ryhmiin keskustelemaan meitä kiinnostavista aiheista. Olen ryhmässä, joka pohtii miten meidän tulee toimia seksuaaliterveyden vastavoimien kanssa, eli abortin vastustajat, ehkäisyn vastustajat ja etenkin kondomien vastustajat. Ryhmämme on aika pieni, mutta keskustelu on todella vilkasta. Jon O'Brien järjestöstä Catholic's for free choice puhui todella hyvin siitä miten katoliset Jumalaan uskovat haluavat pitää huolta toisistaan ja käyttävät ehkäisyä. Meidän pitää nostaa esille näitä positiiivisa esimerkkejä eikä keskittyä haukkumaan vastustajiamme. Kun ehkäisyn vastustajat väittävät että myrkytämme kohdun meidän tulee vastata että haluamme pelastaa naiset, jotka voivat kuolla huonosti tehdyiltä aborteista. Meidän pitää olla selväpuheisia siitä, että edistämme perhearvoja ja turvallista elämää. Ihminen voi olla hyvin uskonnollinen ja vastuullinen ja juuri siksi hän huolehtii ehkäisystä ja haluaa välttää, että kukaan joutuu turvautumaan vaarallisiin abortteihin takaamalla lailliset hyvin hoidetut abortit. Ei kukaan pidä aborteista, mutta vaarallinen laiton abortti on aina huonompi vaihtoehto kun valvottu laillinen abortti. Lisää tietoja saat osoitteesta: www.catholicsforchoice.org

Yksi syy esimerkiksi Turkissa erittäin suureen lapsimäärään on pakko saada poikalapsi. Miehellä on oikeus ottaa uusi vaimo ellei vaimo onnistu synnyttämään poikaa. Siksi naiset hankkivat paljon enemmän lapsia kun mitä todella haluaisivat. Suku joskus jopa murhaa tytön, joka on tullut raiskatuksi hänen aiheuttaman häpeän takia. Naisjärjestöt yrittävät estää tällaiset murhat. Median rooli on tässä tärkeä, sillä laki kieltää "kunniamurhat" mutta tiedotusta ja valistusta tarvitaan vielä paljon. Filippiinit ovat ainoa katolinen maa Aasiassa. Tytöt saavat nykyään hyvän koulutuksen Filippiineillä. Kolmekymppinen filippiiniläinen naiskansanedustaja kertoi olevansa katolinen. Hän sanoi, ettei hän ymmärrä miten katolinen kirkko voi sanoa olevansa naisten puolella kun eivät edes hyväksy naispappeja. Hän todella toivoi vahvaa satsausta uskovaisten keskuudessa, jotta todella annettaisiin naisille hyvä elämä. Australiassa on nykyään paljon lobbausta USAsta seksuaaliterveys toimintaa vastaan . Siellä on todella paljon rahaa käytössä tähän lobbaukseen, joka on paljon taitavampaa kuin ennen. Uudet lobbaajat ovat nuoria kauniisti puhuvia naisia.

Uusi-Seelantilainen edustaja sanoi, että eräs erittäin inhottava argumentti on, ettei kondomi toimisi AIDSia vastaan. Tällainen valhe aiheuttaa paljon turhaa kärsimystä. Meidän pitää sanoa, että olemme "pro life and pro choice". Ecuadorissa paavi sanoi vaalipäivänä, ettei tiettyjä ryhmiä pitäisi äänestää niiden seksuaaliterveysmielipiteiden takia. Filippiiniläinen toivoi tarkkaa tulkintaa raamatusta ja apua tähän. Sillä siellä ei varmaankaan lue, että turvallisen seksin harrastaminen olisi syntiä. Nykyisetkin kirkon tulkinnat ovat ihmisten tekemiä, eli kirjoitusten tarkkaa lukemista ja tulkintaa tulisi tehdä. Eli maailmassa riittää tekemistä. Tällaisten keskustelujen jälkeen olen aina niin onnellinen siitä, että olen syntynyt Suomessa!