Viime aikoina koko meidän perheen elämä on pyörinyt aika paljon jalkapallon ympärillä. Olen jopa aika väsynyt, kun en ole malttanut olla katselematta EM-pelejä, vaikka aamuisin pitääkin nousta aikaisin. Koko meidän perhe on alusta asti kannattanut Portugalia ja avustajani Riikka Kyläheiko on taas vuosikausia kannattanut Hollantia. Eli toivon näiden kahden joukkueen kohtaavan finaalissa.

Hollantiin uskoo myös Kit Carson, joka on huimaa nousua Englannin jalkapallosarjoissa tekevä Histon FC:n palkkalistoilla. Vielä jokin aika sitten hänen palkkaansa maksoi myös Chelsea, jonka Itä-Englannin junioritarkkailijana Carson toimi. Sain ilon tutustua Carsoniin hänen vetäessä ÅIFK:n junioreille jalkapallokoulua urheilupuiston uusitulla yläkentällä. Vanhempi poikani viihtyi todella hyvin Kitin ja kuuden muun englantilaisen leppoisan ja erittäin ammattitaitoisen valmentajan opissa. Ja samalla tuli vähän niin kuin vahingossa treenattua englanninkieltäkin ;o).

Turun jalkapallokoulu saa Carsonin mukaan jatkoa ensi vuonna. Suosittelen lämpimästi kaikille tytöille ja pojille tätä hauskaa tilaisuutta tutustua brittien tyyliin harjoitella kuningaslajia.

Kuvassa kannustan Irlannin joukkuetta yhdessä sen valmentajan, Kit Carsonin, kanssa jalkapallokoulun leikkimielisessä turnauksessa. Poikani pelasi tässä Kitin joukkueessa, joka oli Irlanti valmentajan synnyinmaan mukaan. Ja Irlanti voitti :o).

1650523.jpg

Kuva: Nina Forsten-Lindman

Nuorempi poikamme taas vietti aikaa TPK:n jalkapallokoulussa sekä Napero Game:ssa, jossa hänen joukkueensa kuten herran omakin peli rupesi sujumaan oikein hyvin. Me ylpeät vanhemmat leijuimme vähän aikaa kun olimme saaneet ihailla molempia lapsiamme Turun hienoilla teknonurmikentillä. Miten jalkapallo voikin antaa näin paljon hyvää mieltä!

Kävimme myös katsomassa Suomi - Valko-Venäjä ottelua Veritaksen kentällä. Mutta tiiraillessani maalin takaa aurinkoa päin koko pelin, niin se ei ollut yhtä hauskaa kuin esimerkiksi Napero Gamesit. Ihan lopuksi saimme kuitenkin katsella todella läheltä, kun Suomi teki maalinsa :o).

Nyt edessä on EM-jalkapallon lisäksi vielä kolme vanhemman pojan liiga-ottelua ja sitten tulee tärkeä Aura Cup. Heinäkuussa lähdemme koko perhe Århusiin Åbo IFK 95:n tilausbussilla. Olemme yli viikon tällä pelimatkalla, jossa pojat osallistuvat Football Festival Denmarki-turnaukseen. Heidän ryhmänsä (B13) turnauksessa on iloksemme todella kansainvälinen: Ukraina, Tanska, Norja, Filippiinit, Puola, Unkari ja Kongo!

Eli ihana jalkapallokesä edessä :o).