Tapasin ensin aamulla Lasten puolesta -ryhmän edustajana afrikkalaisia ja suomalaisia nuoria, jotka luovuttivat ryhmälle hiv/aidsiin liittyvän kannanoton. Mukana olleet seitsemän nuorta Ugandasta, Keniasta ja Etiopiasta ovat tutustuneet kahden viikon ajan Planin hiv/aids -työhön ja vaihtaneet kokemuksia siitä, miten nuoret saadaan parhaiten mukaan Hiv/aidsin vastaiseen työhön. Työpajoissa nuoret ovat työstäneet draaman, sarjakuvan, musiikin ja radiotoiminnan keinoin hiv/aidsiin ja kehitykseen liittyvää teemaa. He esittivät todella mukaansa tempaavan AIDS-tiedotus laulun ja sain myös nuorten tekemiä sarjakuvia aiheesta.

Yritin antaa heille niin paljon kannustusta kuin suinkin pystyin tämän tärkeän työn jatkamiseksi myös jokaisen kotimaassa. Oli m m ihanaa kun nuori mies sanoi tahtovansa edistää tyttöjen mahdollisuutta koulun käyntiin. Lisätietoja: www.plan.fi

Tämän jälkeen kuulimme isommalla porukalla Aids-tukikeskuksen selvää puhetta Suomen HIV/AIDS tilanteesta. Mukana kertomassa painavan sanansa olivat SYL, SAMOK, SAKKI sekä Suomen Lukioliasten liitto.

Vastauksessani kerroin siitä kuinka nuorena olin yläasteen voimistelunopettaja-sijaisena ja yllättäen minun piti myös pitää terveysoppia. Kun kysyin luokalta mikä aihe nyt oli vuorossa, niin he sanoivat seksuaaliterveys. Pidin sitten keskustelevia seksuaalikasvatus-tunteja, joissa aina laskin läsnäolevaksi enemmän oppilaita kuin mitä luokkaan kuului. Kun opettaja tuli takaisin hän pahoitteli, ettei ollut kertonut minulle että nyt piti opettaa liikennesääntöjä... Onneksi en ollut tiennyt sitä, sillä enpä ole koskaan tuntenut puhuvani paremmalle yleisölle kuin niillä tunneilla.

Lisää tietoja: www.aidstukikeskus.fi

282228.jpg

Onnistuin ilokseni saamaan turkulaisen mallin kuvaan ;o)