195149.jpg

Kiitos Risto Räikkä tästä kuvasta, jonka sain vain pari tuntia Critical mass -tapahtuman loputtua! Maailmassa löytyy onneksi paljon kilttejä ihmisiä, jotka tekevät palveluksia muille ilman mitään ilmeistä syytä...

Nyt voin näin vain joitakin tunteja Turun hienon Autoton päivä -tempauksen jälkeen näyttää muillekin iloista kulkuettamme. Ja meitä oli paljon!!!

Onneksi Turussa pyöräilijän perspektiivistä paljon on jo mennyt parempaan suuntaan, jos vertaan ensimmäisiin pyöräilytenpauksiin joihin osallistuin 90-luvun alussa. Silloin talvella pyöräilijää pidettiin vähän outona eikä mitään pyöräteitä pidetty kunnossa talvella. Jopa joitakin uusia pyöräteitä on ilmestynyt kaupunkiimme, mutta paljon on vielä tekemättä. Suunnitelmia on, mutta rahan puute hidastaa kevyen liikenteen parantamishankkeita Turussa.

Joukkoliikenteen osalta tilanne näyttää surullisemmalta. Valtio ei tue, muista EU-maista poiketen, yhtään suurten kaupunkien joukkoliikennettä Suomessa. Turussa lippujen hintoja uhataan taas korottaa sekä palveluja heikentää. Yksityisautoilu on lisääntymässä kaupungissamme ja joukkoliikenne on taantumassa. NÄIN EI VOI JATKUA!!!