Desktop-6.jpg

Mahtavaa, että Nelonen esittää huomenna klo 20-22 Al Goren ajankohtaisen Epämiellyttävä totuus -elokuvan, josta riemuitsin tässä blogissakin taannoin!

Muistin virkistykseksi pari kirjoitusta tässä, tässä och ännu på svenska.

Finnkinon sivuilla leffaa luonnehditaan näin:

Jos ilmastonmuutos ei ole tähän asti juuri hetkauttanut, kannattaa katsoa tämä dokumentti - Sundance-elokuvajuhlilla suuren suosion saavuttanut Davis Guggenheimin elokuva Epämiellyttävä totuus. Se kertoo yhden miehen ristiretkestä paljastaa ilmaston lämpenemiseen liitetyt myytit ja väärinkäsitykset sekä ehdottaa toimia kohtalokkaan kehityksen ehkäisemiseksi. Tuo mies on entinen varapresidentti Al Gore, joka vuoden 2000 vaalitappion vanavedessä otti uudeksi elämäntehtäväkseen pelastaa planeetta peruuttamattomilta mullistuksilta.

Tässä silmät avaavassa ja terävässä henkilökuvassa Goresta ja hänen "kiertävästä ilmastonmuutosshow'staan" Al Gore onnistuu olemaan yhtaikaa hauska ja vetoava, avoin ja vangitseva ja hänen voi sanoa olevan suorastaan liekeissä hänen yrittäessään välittää hätkähdyttävää totuutta planeetan hätätilasta tavallisille kansalaisille, ennen kuin on liian myöhäistä.

Elokuvan kotisivut englanniksi ovat tässä.

Desktop-8.jpg