VAU vilken dramatik och politisk karisma ÅST bjuder på i sin nya musikal EVITA. Om vi ens sku ha hälften så här medryckande politiska tillställningar i Finland så skulle nog röstningsprocenten öka. Men jag föredrar nog ändå vårt litet tråkiga och lugna politiska klimat där inte militären påverkar politiken.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Denna proffsiga satsning av ÅST bygger långt på rikssvenska och åländska förmågor. Evita själv tolkas starkt av Birthe Wingren som är en gammal bekant för oss åbobor. Hennes likhet med vackra Eva Perón och Madonna är ändå litet överraskande.

 

Två charmtroll som tog publiken var norrmannen Rune Saeter, som berättaren Che och femteklassisten Markus Tynkkynen från Cygnaeus skola. Han och hans turare Ronja Rönnback var troligtvis de enda ursprungliga åboborna på scenen förutom dansarna från Åbo konservatorium och musikerna. Både bändet och dansarna är värda mycket beröm för sina finslipade och övertygande prestationer. Jag bara undrar var de färdiga dansarna får jobb, då det allt som oftast är dansstuderande som uppträder i olika musikaler i Åbo?

 

Det enda som litet störde var att ljudåtergivningen inte var så tydlig att jag sku ha kunnat uppfatta alla ord i sångerna. Men tillräckligt mycket förstod jag ändå för att tårarna skulle börja trilla i slutet av föreställningen ;o).