Aurinko paistoi eilen ihanasti ja kadut olivat täynnä vihreitä mainoksia. Tuntuu hyvältä. Vihreä ehdokaslista Varsinais-Suomessa ei ole koskaan ennen ollut näin tasokas, ja ehdokkaat ovat näköjään laittaneet likoon paljon omaa aikaa ja myös rahaa, koska mainoksiakin näkyy paljon. Tämän vaalikauden suuria uudistuksia oli vaalirahoituslain uudistus ja kaikki puolueet yhdessä sopivat, että ns. maan tapa vaalirahoituksessa loppuu nyt. Uuden lain myötä ehdokkaille tuli mahdollisuus ilmoittaa vaalirahoituksensa jo etukäteen äänestäjille. 99 % vihreistä ehdokkaista koko Suomessa oli avannut rahoituksensa eilen perjantaina.  Mutta ihmettelen, että muiden puolueiden ehdokkaista vain pieni osa on suostuneet etukäteen kertomaan rahoittajistaan! Se on mielestäni huonoa kuluttajasuojaa, ettei rahalähteitä kerrota ennen vaaleja. Ennakkoilmoituksia voi jättää vielä tänään lauantaina, mutta eilen perjantaina esim. perussuomalaisista ennakkoilmoituksen oli tehnyt vain 13 %, keskustalaisista 53 %, vasemmistoliitosta 58 %, sdp:läisistä 19 % ja kokoomuslaisista 8 %. Vaalirahoituksen ennakkoilmoitukset löytyvät täältä.

Vaalirahoitusta tärkeämpääkin on toki ehdokkaan arvomaailma. Ehdokkaamme Mari Saario kirjoitti juuri blogiinsa osuvasti tästä. Koko vihreän puolueen arvomaailmasta kertoo seuraava SAK:n uutinen. Sitaatti:

 SAK:n laskelmien mukaan vasemmistoliiton ja vihreiden ehdottamat muutokset kulutus- ja ansiotuloverotukseen suosisivat selkeimmin pienituloisia. SDP:n ja perussuomalaisten ehdotukset kohtelisivat kaikkia tuloluokkia melko tasapuolisesti. Sen sijaan keskustan ja kokoomuksen kulutusverojen korotuksiin keskittyvät ehdotukset heikentäisivät erityisesti pienituloisten ostovoimaa ja lisäisivät tuloeroja.

 Täytyy myöntää ettei minun ole koskaan ennen ollut näin vaikeaa valita, ketä äänestän. Haluaisin äänestää useampaa kuin yhtä. Mutta näissä vaaleissa sillä yhdellä äänellä on TODELLA iso merkitys, sillä viimeksi toinen paikkamme tuli n. 70 äänen marginaalilla ja tällä kertaa se voi olla vielä täpärämmällä. Eli jos kannatat vihreitä, niin ole kiltti ja käy äänestämässä.

Vihreiden vaalimainos pyöri televisiossa vain kertaalleen tänään kymppiuutisten mainoskatkolla. Sen voi kuitenkin katsoa youtubesta.

Vaalirumban keskelle on myös mahtunut kulttuuria. Rakastan Logomoa! Joka kerta, kun olen siellä käynyt, paikka on tuntunut täydelliseltä juuri siihen esitykseen ja iltaan. Viimeksi nautin Aurinkobaletin 30-vuotisjuhlateoksesta Tanssiva torni. Mieleeni tuli seuraavia sanoja: ihanaa miehistä uhoa, Kevätuhri, suggestiivinen sekamelska, capoeira, parkour, miksi naisen pitää olla alasti? Esitys oli mukaansatempaava ja itse nautin eniten rytmisistä tanssikohtauksista, mutta joku muu saattoi pitää enemmän erinäisistä vempaimista. Tanssi kirjaimellisesti nousee uudelle tasolle, kun näyttämöllä on monta fyysistä tasoa. Suosittelen.

Ensi viikolla on sitten vuorossa Tanssiteatteri ERI:n Passio Tuomiokirkossa. Elämä jatkuu vaalien jälkeenkin :o).