Eilen tuli taas vahvasti esiin maailman epäoikeudenmukaisuus.

Eduskunnassa tapasin yhdessä eduskunnan ihmisoikeusryhmän puheenjohtajan Ulla Anttilan (vihr) kanssa afganistanilaisia, jotka asuvat nyt Suomessa. Heidän suomenkielentaitonsa oli ällistyttävä! Eräs nuori mies, joka puhui oikein hyvin suomea kertoi olleensa täällä 20 kuukautta ja nyt häntä uhkaa karkotus takaisin, sillä hän kuten suurin osa muistakin on täällä B-luvalla turvapaikanhakijana. B-luvalla olevat eivät saa tehdä töitä eivätkä lapset pääse kouluun. Jatkuva epävarmuus kalvaa näitä ihmisiä.

Suomen tavoite on selvästi ollut viestittää, ettei tänne kannata tulla. Ja olemme siinä kyllä onnistuneet. Näiden ihmisten lähtömaassa tapettiin 4 000 ihmistä viime vuonna ja naisia kidutetaan ja suuri turvattomuus vallitsee. Tappouhkaukset ovat aivan arkipäivää ja toisin kuin ehkä monessa muussa maassa, nämä uhkaukset eivät ole mitään vitsinä heitettyjä tai ohankolautuksella ohitettavia, vaan useissa tapauksissa Suomesta karkotetuista pakolaisista ei enää kuulla palautuksen jälkeen mitään, eikä tarvitse käyttää paljoakaan mielikuvitusta kun jo tietää, että mitä heille on tapahtunut. :( Kuitenkin Suomi on päättänyt palauttaa heidät tähän "turvalliseen" maahan, Afganistaniin.

Eräs nuori nainen kertoi, että hänen miehensä, samoin hänen sukunsa, on uhannut tappaa hänet siksi, ettei hän halua pakkoavioliittoon. Nyt hänet ollaan kuitenkin palauttamassa samaan maahan, jossa hänen miehensä asuu... Ulla tekee keskustelumme pohjalta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Jotenkin vain hieman epäilen ministeri Rajamäen (sdp) tahtotilaa ymmärtää näiden ihmisten ahdinkoa... :(