Takana on nyt todella rankka työputki. Tulen Turkuun kotiin yöksi aina kun se vain on mahdollista, mutta koulujen kesälomien alkamisesta asti olen viettänyt suurimman osan ajastani Helsingissä.

Erityisesti olen vääntänyt kättä ilmasto- ja energiastrategiasta talousvaliokunnassa, ja viimeisenä tekonani ennen juhannusta pidin ryhmäpuheenvuoron tästä mietinnöstä. Muutin puheenvuoroani juuri ennen sen pitämistä, sillä sen verran epäreiluilta tuntuivat Vasemmistoliiton Lapintien puheenvuoron syytökset meitä vihreitä kohtaan, kun talousvaliokunnassa ympäristövastaisimmista kommenteista vastasi juurikin Vasemmistoliiton edustaja. Käytin ryhmäpuheenvuoron lisäksi myös kaksi muuta puheenvuoroa keskustelussa. Ne löytyvät täältä ja täältä.

Muita viime aikojen tärkeitä aiheita ovat olleet Itämeri-strategia sekä kauppojen sunnuntaiaukiolo. Itämeri-strategian keskusteluun hain vauhtia Itämeri-Argumenta-päätösseminaarista Helsingin Wanhassa Satamassa. En ole perhettäni paljon nähnyt ja elämänrytmini on sekaisin näiden monien myöhäisten iltojen seurauksena. Normaalisti syön hyvän lämpimän aterian joka ilta ja menen nukkumaan noin klo 21.30. eli samaan aikaan lasteni kanssa, mutta Helsingissä yöunet ovat jääneet vähäisiksi ja voileipä on korvannut illallisen. Onneksi tämä epäterveellinen elämä on nyt tältä erää loppu.

Työtehtävissäni tapahtuu muutoksia syksystä alkaen, sillä minut valittiin lakivaliokunnan puheenjohtajaksi Brysseliin lähtevän Heidi Hautalan tilalle. Samalla luovuin paikastani eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

Parin jalkapallomatsin lisäksi ainoa työrytmiä katkaissut tapahtuma oli Vartiovuoren kesäteatterin Kolme muskettisoturia, jonka musiikin mieheni veli Janne Engblom on tehnyt. Suosittelen lämpimästi tätä vauhdikasta näytelmää lapsiperheille ja muillekin. Toivotan kaikille hyvää teatteri- ja jalkapallokesää :o).