Hallitusneuvottelut saatiin onnistuneesti päätökseen, mutta käyn vieläkin ylikierroksilla ja olen totaalisen väsynyt ja poikki. Neuvottelujakso oli niin intensiivinen ja vaikka rakastan asioista vääntöä ja taistelua, mitä pääsin pitkästä aikaa tekemään, niin siitä toipuminen vie oman aikansa. Heräilen keskellä yötä, enkä saa millään unta ja tuntuu välillä, että kuljen ihan sumussa...

Olin edustamassa vihreitä Anni Sinnemäen kanssa talous- ja työllisyysryhmässä, jossa siis päätettiin verot ja menot, ja satoja miljoonia oli koko ajan pöydällä ja rahoja siirrettiin ees taas...välillä kyllä ihan päätä huimasi! Muina neuvottelijoina ryhmässä olivat Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen keskustasta, kokoomuksesta Kimmo Sasi ja Jari Koskinen sekä Rkp:sta Ulla-Maj Wideroos sekä Jan-Erik Enestam.

Tästä tiukasta rupeamasta ja neuvottelujen jälkeisestä väsymyksestä johtuen ei tänne blogiinikaan ole mitään uutta ilmestynyt hetkeen, enkä ole jaksanut kirjoitella tunnelmia ohjelmasta ja sen tekemisestä. Yritän siihenkin palata, kun saan taas normaalivaihteen päälle!

Sillä välin linkitän tähän hallitusohjelman (PDF-muoto), josta ilokseni totean, että se sisältää todella paljon vihreiden vaaleissa esillä pitämiä ja vaatimia asioita! Ohjelmahan ei tietysti mitään ratkaise, vaan se mitä tehdään käytännössä, mutta ohjelma sisältää monia periaatteellisia asioita ja hyviä tavoitteita, joita ei aiemmin ole erikseen mihinkään kirjattu eli tästä on hyvä lähteä neljän vuoden hallitustaipaleelle!