306593.jpg

Tässä kuva meidän eduskuntaryhmän joulujuhlista, joihin kutsutaan m m kaikki talon toimittajat. Kuvassa näkyy Loka Laitinen Luciana ;o)

Demareiden joulujuhlat jatkuvat edelleen ja niissä oli kyllä aika paljon enemmän vauhtia kuin meidän pippaloissa.

Pidin pari minuuttia sitten tämän illan viimeisen puheenvuoron istuntosalissa. Olen nyt debatoinut Itämeren pelastamisesta ja maatalouden ympäristötuista, jotka useamman keskustan edustajan mielestä ovat jo liiankin tiukkoja ja maanviljelyä ollaan aivan liian paljon syyllistetty meren rehevöitymisestä heidän mielestään... Tuttu juttu. Kaikki ovat sitä mieltä, että juuri heitä on syyllistetty liikaa.

Aikaisemmin tänään puhuin ilmastonmuutoksesta ja Suomen energiapolitiikasta. Siinäkin keskustelussa keskustalaisilla oli vähän sama asenne kuin Itämeren pelastamisessa. Missä mahtaa piileskellä keskustan ympäristösiipi?

En tykkää ollenkaan jäädä tänne Helsinkiin yöksi, mutta silloin kuin jään niin en osaa mennä ajoissa kämpille nukkumaan, kun on niin tylsää olla yksin. Onneksi näitä Hesa-öitä ei ole niin usein. Nyt tuli kuitenkin tutustuttua Sitran hallitusohjelma-aineksiin ja istunnossa istuin sitten viimeiseen pilkkuun.

Hyvää yötä.