Kävin aamulla torilla ostamassa porkkananippuja, joissa oli varret mukana. Kun pyysin, että myyjä ei katkaisisi niitä, hän kysyi tuleeko ne johonkin lasten juttuun... Sanoin, että ei, mutta rekvisiitaksi kylläkin.

En kehdannut sanoa, että porkkanahallituksen lehdistötilaisuuteen sekä ensimmäiseen yhteiseen paneeliimme. Eli hallitus koostuu Annika Lapintiestä (vas), Marjaana Koskisesta (sdp), Sari Essayahista (kd) sekä allekirjoittaneesta. Meillä on yhteinen hallitusohjelman runko ensi vaalikautta varten, jonka pääasia on eriarvoistumisen pysäyttäminen Suomessa. Nykyisellä politiikalla vähäväkisten tilanne vain heikkenee suhteessa niihin joilla menee todella hyvin.

Ensimmäinen tutustumiskohteemme oli Ruusukortteli, jota kiersimme aika ison porukan kanssa, ja sen jälkeen meillä oli keskustelu noin 100 eläkeläisen kanssa. Tarjosimme porkkanakakkua ja vastailimme erittäin tiukkoihin kysymyksiin.

Yritin muun muassa viestittää sitä, että nyky-Suomessa arvostetaan kovasti niitä, jotka hoitavat kalliita koneita, sillä virhe kostautuu kun kone menee rikki. Sen sijaan niitä, jotka hoitavat ihmisiä ei arvosteta yhtä paljon. Tämä on mielestäni väärin, sillä jos ihmisiä hoitaa väärin nekin voivat mennä rikki niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jokainen hymy, kosketus ja sana on tärkeä kun hoitaa ihmisiä, eikä niitä pitäisi koskaan väheksyä!

Porkkanahallituksen seuraava yhteinen tilaisuus on Loimaalla 16.10., jossa käymme ensin Seppo Heikkilän luomukarjatilalla ja sen jälkeen meillä on paneelikeskustelu Elintarviketurvallisuusviraston, EVIRAn, ruokalassa.