Nu har vi två pojkar som har massor med fotbollsevenemang hela tiden, så veckosluten blir verkligen inte tråkiga då matcherna följer på varandra...

Det ena laget av Åbo IFK:s -95 pojkar fick brons i distriktets futsal-vinterserie. De vann alla andra lag två gånger utom Pikis PiPS, som alltid varit vår stötesten. Nu har de bara en futsal-turnering i Alastaro och så börjar vi vänta på våren och att snön ska smälta bort från alla fina konstgräsplan i trakten.

Vår -00 pojke har färdats land och rike runt med ”kaupparis” lag Valkoiset för pojkar födda år 2000. Senaste tid har de bara tagit hem segrar. I Esbos fina Esport Arena vann pojkarna över HJK, Honka och Käpylän Pallo, som räknas till Finlands starkaste lag för pojkar födda -00. Det var en verklig upplevelse att se själva hallen med inomhus springbana i två våningar med backar, flere innebandy-plan, hel stor fotbollsplan mm. Då vi kom fram till hallen åttatiden på en söndagsmorgon förundrades jag över att Esboborna var i stora mängder redan den tiden och joggade i hallen. Då vi kom in märkte jag att löparna såg ganska trötta ut och då insåg vi att de startat föregående dag klockan 12 och skulle sluta klockan 12 den här dagen efter att ha sprungit 24 timmar i ett sträck!
Följande veckoslut åkte pojkarna till Valkeakoski för att delta i en turnering för ett år äldre pojkar och sent på kvällen kom de hem med guldpokalen därifrån. Vi följde med deras ytterst jämna kamp till finalen via Internet på webbadressen http://www.vanl.fi/.
Om du vill läsa mera om de här duktiga små pojkarna så gå till sidan: http://sites.google.com/site/tunl00valkoiset/. Till min stora glädje är nu samarbetet mellan Åbo United och Turun Nappulaliiga äntligen underskrivet och våra svenskspråkiga unga fotbollsspelare får nu njuta av både den gemenskap Åbo United har att erbjuda och de tilläggs kryddor Turun Nappulaliiga kan ge :o).