Population and Community Development Associationin puheenjohtaja Mechai Virvaidya kertoo meille juuri nyt järjestöstään, joka pääsiassa rahoittaa toimintansa Kaali ja Kondomi -ravintoloillaan. He ovat saaneet kasaan todella suuria rahasummia perhesuunnitteluun ja köyhyyden torjuntaan. He haluavat opettaa köyhille business-taitoja, perhesuunnittelua, poliittisia taitoja... Ehkäisyn levittämiseen käytetään kaupan myyjiä, taksikuskeja, uskonnollisia yhteisöjä... Islamilaisessa yhteisössä munkit siunaavat ehkäisymenetelmät pyhällä vedellä, jotta naiset eivät pelkäisi niitä. Mechai sanoi, että kun paavi nyt pian on hyväksymässä kondoomit, niin tämä on samanlainen tärkeä viesti kaikille.

Järjestö on opettanut 320 000 opettajaa viidessä vuodessa puhumaan ehkäisystä. He järjestävät turismia ja vasektomiaa meihille. Bussi hakee heidät kylistä, jossa vaimot yleensä tuovat miehensä bussiin. Sitten miehillä on vierailuja palatsissa ja kaikkea hauskaa sekä vasektomia, niin ettei perhesuunnittelusta tarvitse enää perheessä huolehtia. Tämä järjestö on tehnyt 80% Bangkokin vasektomi-leikkauksista. YK:n mukaan Thaimaa on maailman nopeimmin väestökasvun pysäyttänyt kehitysmaa. AIDS on ollut vaikea puheenaihe Thaimaassa, sillä se voi haitata turismia. Ei saanut tehdä uutisia TV:ssä tai radiossa AIDS:ta, ministerin kiellon takia. Järjestö haki luvan käyttää armeijan radio- sekä TV-asemia tiedottamiseen. Myöhemmin uusi pääministeri otti asian vakavasti vuonna 1991. Siitä seurasi 50-kertainen budjetin kasvu AIDS-torjuntaan. Kaikilla TV- ja radio-asemille määrättiin annettavan 30 sekuntia AIDS-informaatiota joka tunti. Kaikki tähdet, firmat, poliisit ja media olivat mukana kampanjassa. Viesti firmoille oli: Sairas työntekijä ei tee töitä, kuollut asiakas ei osta mitään. 7,7 miljoonan ihmisen henki pelastettin näin Maailmanpankin laskelmien mukaan. Jokainen kampanjaan käytetty dollari säästi 43 dollaria sairaanhoidosta. Tapahtui 90 % lasku HIV-tartunnoissa Thaimaassa. Sitten tapahtui unohdus... nuoret kysyivät: onko AIDSia vielä? Nyt nuorten keskuudessa HIV-tartunta taas kasvaa.... Kondomi on unohtunut.

Nykyään 20% nuorista käyttää kondomia kun vielä joku aika sitten käyttö oli 90%. Nyt hän toivoisi että jokaisessa hotellin minibaarissa tulisi olla kondomeja... Järjestö tekee erilaisia hauskoja kondominjakotempauksia. Muistan hyvin miten itse olen jakanut viimeiselläni raskaana Turussa toisen raskaana olleen ystäväni kanssa kondomeja sekä tietoa aiheesta. Pitäisi varmaan taas aktivoitua myös itse... Järjestön kotisivut: www.pda.or.th Ja nyt syömään Kaali ja Kondoomi -ravintolaan :o)

Kondomeista tehty t-paita

272394.jpg

Kondomeista tehty matto

272403.jpg

272396.jpg

Herra Mechai

272393.jpg