Teosto aloitti viime vuonna ns. kulttuurikummitoiminnan, jossa kansanedustajille annetaan kulttuurikummi. Kulttuurikummit kutsuvat oman kansanedustajansa tutustumaan työhönsä ja kertoo työstään ja arjestaan musiikin ammattilaisena. Kulttuurikummiprojektin avulla ammattimaiset musiikintekijät haluavat tuoda oman äänensä kuuluviin ja tutustuttaa alueensa kansanedustajat musiikintekijöiden työhön ja arkeen. Kunkin vaalipiirin kansanedustajat saavat projektin edetessä omat musiikintekijäkumminsa.

Minulla oli suuri ilo saada kulttuurikummikseni yksi Suomen valovoimaisimmista laulajista eli Anna Eriksson. Vaikka yleensä en kateuden tunteista pidäkään, niin tällä kertaa ymmärsin hyvin kollegojeni kateuden kulttuurikummistani ;o). Olemme tavanneet kerran ja sittemmin Anna kutsui minut Konserttikiertueensa Turun konserttiin, joka oli reilu viikko sitten.

Konsertti oli upea. Anna lauloi reilun kokoisen orkesterin säestyksellä ja välillä itseään pianolla säestäen. Illan aikana kuultiin paljon hienoja lauluja uudelta, hänen ensimmäiseltä englanninkieliseltä levyltään Garden of love ja lisäksi kuultiin kaikki tunnetuimmat ja kauneimmat vanhemmat kappaleet. Illan yllärinä oli jännä sovitus Pet shop boysin klassikkokappaleesta It's a sin. Hienon konsertin kruunasi tunnelma, joka arvatenkin oli katossa, sillä olihan tämä Annan ainoa Varsinais-Suomen esiintyminen.