Olen todella pettynyt ministeri Mauri Pekkariseen (kesk.), että kaikkien hänen puheidensa jälkeen hän esittää nyt lupaa ei pelkästään yhdelle vaan jopa kahdelle ydinreaktorille.

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Oras Tynkkynen kommentoi ydinvoimaesitystä tuoreeltaan blogissaan niin hyvin, että laitan tähän vain linkin ja otteen hänen blogistaan. Ydinvoiman väitetystä markkinaehtoisuudesta muistuttaisin vielä siitä, että viime kädessä ydinvoimalan omistajat eivät kanna vastuuta ydinvoiman riskeistä, vaan Suomen valtio.

Oras Tynkkysen bloggaus: http://www.orastynkkynen.fi/?p=1522

Ote blogista:
"Lupien myöntäminen kahdelle ydinvoimalalle olisi historiallinen virhe.
Hallituksessa ei aina ole mukavaa, koska usein joutuu taipumaan kompromisseihin - välillä tukaliinkin. Koskaan en silti ole vielä hävennyt tätä hallitusta niin paljon kuin nyt.

Kamppailu kestävästä energiatulevaisuudesta ja viherkaulustyöpaikoista ei ole vielä ohi. Vihreät tekee kaiken voitavansa, jotta kansanedustajien enemmistö tulisi suomalaisten enemmistön kannalle ja hylkäisi ydinvoimahakemukset."

Hallitus tekee lopullisen esityksensä parin viikon päästä ja sitten asia tulee eduskunnan käsiteltäväksi. Taistelu lisäydinvoimaa vastaan jatkuu siis edelleen.