Olin perjantaina ensimmäisessä Tanssiteatteri ERIn 20-vuotisgaaloista, ja ilta oli loppuunmyyty. Koin itsekin sellaisen "onko siitä jo 20 vuotta" -hetken. Nimittäin muistan hyvin, kun ERI aloitti, sillä olin silloin 18-vuotias, ja kirjoitin tanssikritiikkejä Studentbladetiin ja Åbo Underrättelseriin.

Illan ohjelmistossa oli kolme tanssiteatterin esitystä: Taivaalliset, irralliset ja Tangot. Taivaallisissa oli Tiina Lindforsin sanoin kaksi "harppua": se, mitä Mikko Leistola soitti, ja 51-vuotias tanssija Tiina Lindfors ;o). Ei kyllä tosiaankaan tullut harppu mieleen tästä ikinuoresta tanssijasta. Toisena esityksenä oli Lassi Sairelan ja Eeva soinin raastava parisuhdetutkielma Irralliset. Kolmantena oli tangoja, joita ERI on eri versioina esittänyt läpi 20 vuoden. Nyt niihin oli tehty uusia, hienoja koreografioita, ja mukana tanssimassa oli niin vanhemmat kuin uudemmatkin ERIn tanssijat.

Tangoja saattaa olla luvassa enemmänkin syksyllä, sillä 18.11. saa ensi-iltansa ERIn seuraava tuotanto. Esitteen mukaan: "ihanimmat ikivihreät saattavat lavatanssin kaihoon romantiikkaan, kun sekahaku valloittaa Turun. Katoava Suomikuva sekoittuu lämpimän huumorin ja napakan ironian tansseihin, joita ryydittävät elävä hanurimusiikki ja laulusolisti."

On hyvän johtajan merkki, että osaa ja uskaltaa valita ympärilleen lahjakkaita ihmisiä. Tanssiteatteri ERIn tulevaisuus näyttää valoisalta, kun katsoo näitä heidän uuden sukupolven tanssijoitaan, erityisesti Hanna-Kaisa Rajalaa. Mutta ei eläkevuodet tulleet mieleen tätä vanhempaakaan sukupolvea katsoessa, sillä he tanssivat edelleen yhtä kevyen näköisesti kuin silloin 20-vuotta sitten.