Tapasin Naze Aghain ensimmäistä kertaa viime syksynä ja nyt aion osallistua hänen tukitilaisuuteensa Turun Mikaelin kirkossa ensi maanantaina 10.9. klo 19. Tule sinäkin! Kaikki halukkaat saavat tulla osoittamaan sinne tukeaan Nazelle. Tukea voi tuoda puheiden, musiikkiesitysten ja runojen kautta tai jollain muulla haluamallaan tavalla.

Naze Aghai, Iranin kurdi, pelkää Metsälän säilöönottokeskuksessa palauttamista Iraniin. Naze pelkää kuolemaa, mutta vielä enemmän hän pelkää raiskausta, kidutusta ja teloitusta. Naze haki turvapaikkaa Suomesta vuonna 2005 poliittisen vainon ja pakkoavioliiton perusteella. Tähän mennessä hän on saanut vain kielteisiä päätöksiä eri viranomaisilta. Viimeisin kielteinen päätös tehtiin perjantaina 31.8.

Aiemmat viranomaisten kielteiset päätökset ovat perustuneet Iranin turvalliseen tilanteeseen, pakkoavioliittojen olemassaolon kyseenalaistamiseen sekä arvioon vähäisestä poliittisesta toiminnasta kurdivähemmistöjen ja naisten aseman parantamiseksi.

Todellisuus on toinen. Suomessa asuvat Iranin kurdit kertovat, että teloitukset, kidutukset sekä naisten kivittämiset ovat lisääntyneet merkittävästi, opposition ja muiden poliittisten toimijoiden pidätykset ovat yleistyneet ja yleinen turvallisuus- ja ihmisoikeustilanne on selkeästi huonontunut tämän hetkisen hallituksen aikana.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Suomessa Naze on opiskellut suomea, saanut jatko-opiskelupaikan, rakentanut ystäväpiirin sekä kotiutunut Suomeen hyvin: hänen kotinsa on Turussa.

Voit auttaa allekirjoittamalla vetoomuksen, että Nazea ei palauteta Iraniin, ja että hänelle myönnetään oleskelulupa Suomeen välittömästi: http://www.autanazea.net/vetoomus.html.

Lisätietoja:
http://www.autanazea.net