Eilinen päivä meni infoja kuunnellessa ja yrittäjänaisten muotinäytöksessä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ensin oli Linja-autoliiton hätähuuto bussiliikenteen puolesta.

 

Joukkoliikenteen julkisen rahoituksen osuus on Ruotsissa 60 % , Tanskassa 50 % ja Suomessa 17 % liikevaihdosta !

 

Keskustelimme pari tuntia siitä, mitä voisimme ensi kaudella tehdä eduskunnassa tämän ilmiselvän rahavajeen täyttämisen lisäksi. Ruuhkamaksut Tukholmassa lisäsivät heti joukkoliikenteen käyttöä 20 %, eli se ainakin toimi siellä. Joukkoliikennekaistat ja muu liikenteen sujuvuuden helpottaminen pitäisi tehdä nopeasti.

 

Tämän jälkeen kuuntelin infoa, joka oli ensisijaisesti tarkoitettu äitiysneuvoloiden henkilökunnalle. Turun uuden lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksen laajaa poikkitieteellistä ohjelmaa esitettiin meille ja sen jälkeen Else-Maj Suolinna kertoi vastasyntyneiden seulonnan periaatteista ja kohteena olevista taudeista. Näistä aloitetaan kohta Turun alueella pilottitutkimus, johon äitiysneuvolaan tuleva äiti voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Samalla häneltä kysytään myös halukkuutta ykköstyypin diabeteksen kartoittamiseen tulevalta lapselta. Tätä projektia esitteli TYKS:in lastenkliniikan ylilääkäri Olli Simell.

 

Kyllä tekniikka on ihmeellistä, kun ihan pienestä verimäärästä voidaan selvittää yli kaksikymmentä mahdollista sairautta lapsella ja pyrkiä sitten ennaltaehkäisemään niitä.

 

Tämän jälkeen riensin muotinäytökseen, enkä valitettavasti syönyt muuta kuin salaattia ja leipiä koko päivänä. Vaalit aiheuttavat niin suuren ylivireystilan, ettei selvästikään tunne kunnolla nälkää tai väsymystä. Pitkään tällainen ei varmastikaan olisi terveellistä.

 

Tänäänkin kun heräsin 6.40 ja vein nuorimman kahdeksalta eskariin ja lähdin kaupungille jakamaan vaalimaterialia, niin tuntui vain hauskalta ja innostavalta. Olenkohan jotenkin kummallinen ;o)