387337.jpg

Fireball turnauksen voittajajoukkueen eli  TPS:n kapteeni Ville Lehtonen kantaa tässä Ian Rushin hänelle äsken antamaa pokaalia iloisena joukkueelleen.

Alla olevassa kuvassa Honka taistelee vielä tulisesti voitosta, mutta onni oli TPS:n puolella :o)

387339.jpg

Minulle tärkein pelaaja tässä turnauksessa oli kuitenkin Interin uusi pelaaja vuonna 1990 syntynyt Felix Åkerlund. Suuri kiinnostukseni johtuu siitä, että hän on pelannut aivan samoissa seuroissa Åbo United ja Åbo IFK kuin oma poikani ;o) Lisäksi hänellä on ollut viisi vuotta sama juniorivalmentaja Kai Lallukka, joka nyt valmentaa poikani joukkuetta.

Mielestäni Felix oli tämän päivän tähtipelaaja ja kerroin sen myös hänen entiselle valmentajalleen kun kävimme kesken turnauksen Impivaara hallissa -95 poikien tavallisissa lauantai-illan treeneissä.

Fireball-tapahtuman kansainvälinen ystävyysottelu pelattiin juuri ennen itse turnauksen finaaliottelua. Fireball All Stars koostui kokeneista jo aktiiviuransa lopettaneista huippupelaajista. Vastaansa All Stars -joukkue sai tapahtuman yrityscupin voittajajoukkueen Lemminkäisen.

All Stars joukkueeseen kuului neljä erityisesti Englannin Liverpoolin kaupungin joukkueissa loistanutta pelaajaa. Ian Rush ja Ronnie Whelan muistetaan nimenomaan Liverpoolin punapaidasta, Peter Reid ja Kevin Ratcliffe puolestaan Evertonin sinipaidasta.

Timo Nummelin ja Petri Sulonen edustavat TPS-historiaa, Steven Pollack muistetaan Turussa FC Interin topparina ja Atik Ismailia, Alexei Eremenkoa ja Markku Palmroosia yhdistää menestykäs HJK-ura. Raitapaitoja siis kaikki.

Atik Ismail oli ottelun hauskin pelaaja, mutta hän ei ollut pelkkä hauskuuttaja vaan hän teki myös kaksi maalia. Ottelun ensimmäisen maalin syötön hän toimitte perille ensin jonkun matkaa pallo paitansa alla ;o) Ian Rush teki hattu-tempun. Mutta pelin tempo oli kylläkin varsin hidasta verrattuna päivän muihin otteluihin.