Koska en ole itse enää ehdolla eduskuntavaaleissa, niin olen nyt samassa tilanteessa kuin muutkin äänestäjät: etsimässä sitä parasta ehdokasta juuri minulle. Lähetin siksi Varsinais-Suomen vihreille ehdokkaille muutaman kysymyksen, joiden vastaukset julkistan täällä blogissani. Ensimmäisenä ehti vastaamaan Elina Rantanen.

Olen tuntenut Elinan jo vuosia. Luin Elinan vastaukset ja sekä niiden että henkilökohtaisten kokemuksieni pohjalta olen varma siitä, että Elina olisi oivallinen lisä eduskuntaryhmässämme, sillä rakentavat ja yhteistyökykyiset ihmiset saavat eduskunnassa paljon enemmän aikaan kuin riidanhaluiset oman tiensä kulkijat. Toivottavasti mahdollisimman moni äänestäjä pääsisi tutustumaan Elinaan ja saisi siten huomata kuinka hyvä ihminen hän on :o).

Tässä Elinan vastaukset:

* Mitä pidät kuluneen vaalikauden parhaana vihreänä saavutuksena?

Vihreän verouudistuksen aloitusta, suurten kaupunkien joukkoliikennetukea, pienituloisimpien aseman helpotusta kunnallisveron perusvähennyksen nostolla, perusturvaetuuksien sitomisella indeksiin ja pienimpien päivärahojen nostolla työmarkkinatuen kanssa samalla tasolle sekä apurahansaajien sosiaaliturvan aikaansaamista.

* Missä meni pahimmin metsään?

Tuloerojen kasvua ei ole pienituloisimmille kohdistetuista korotuksista huolimatta pystytty hillitsemään. Verotuksesta olisi pitänyt tehdä progressiivisempaa: enemmän veronkevennyksiä pienituloisille ja pääomatulojen veronkiristyksiä. Tämä täytyy toteuttaa seuraavalla vaalikaudella.

* Mitä olisit itse tehnyt toisin?

Ks. edellinen vastaus. Lisäksi enemmän investointeja uusiutuviin ja energiatehokkuuteen eikä ollenkaan ydinvoimaa ja vanhempainvapaiden uudistus ja vanhemmuuden kustannusten jakaminen.

* Millainen tiimipelaaja sinusta tulisi vihreään eduskuntajoukkueeseen?

Nimenomaan tiimipelaaja, joka luo yhteistä kantaa hyvässä hengessä ja hoitaa oman tonttinsa mahdollisimman hyvin.