Nyt olen oppinut, että on helmee olla amis. Ennen en edes tiennyt, mitä tarkoittaa, kun jokin on helmee ;o).

Tämän opin, kun vietin yhden vauhdikkaan päivän Turun ammatti-instituutin tutor-tyttöjen kanssa. Koko idea syntyi Turun Tyttöjen Talon johdolla, kun mietimme tapahtumaa Euroopan nuorisoviikolle.

Päiväohjelmaan kuului minun valmistaminen päivän koitoksiin meikkauksella ja vaatetuksella Turun ammatti-instituutin kauneudenhoito- ja vaatetusalan mielettömän taitavien opiskelijoiden voimin. Sen jälkeen tutustuimme ammatti-instituutin eri koulutusaloihin osallistumalla oppitunneille. Rämpläsin muun muassa jotakin vaarallisen tuntuista sähköluokassa, testasin kemiallisia reaktioita labrassa  sekä kömmin ison rekan ohjaamon, mutta en kuitenkaan uskaltautunut kokeilemaan ajamista. Metallipuolelta sain hyödyllisen muiston eli heidän tekemänsä metallisen voimatangon, jota olen kotona nyt nostellut.

Ammattikoulussa oppimisen lisäksi kävimme syömässä opiskelijoiden suosimissa paikoissa, ja kävimme vielä keilaamassakin. Juttu luisti mukavasti alusta alkaen, ja sain paljon hyödyllistä tietoa nykyisten nuorten naisten elämästä, ja varsinkin siitä, millaisten paineiden alaisena he ovat.

Päiväohjelman jälkeen osallistuimme Turun Tyttöjen Talon K16+ -iltaan, jossa keskustelumme syveni hieman vakavammaksi kuin päivän rientojen aikana. Päivän aikana minulla oli poikkeuksellinen mahdollisuus tutustua tyttöjen ja nuorten naisten arkeen, ja saada tietoa nykypäivän nuorisopolitiikan haasteista. Vastavuoroisesti tytöt ja nuoret naiset toivottavasti saivat tietoa siitä, mitä politiikka nykypäivänä on.  Lopuksi kutsuin tytöt vielä meille kotiin, joten tämä prosessi ei ole vielä päätöksessä.

Ammatti-instituutin sivulta löytyy myös kertomus ja kuvia päivästä.

Tässä myös pari kuvaa päivästä:

1243539330_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243539395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e