Olen viime aikoina osallistunut useampaan vihreiden tilaisuuteen Turussa ja lisää on tulossa. Onkohan jotkut vaalit tulossa ;o)? Ensinnäkin Vihreät osallistuivat Heikinmarkkinoille, josta on yllä oleva kuva, missä olen turun kaupunginvaltuutettu Elina Rantasen kanssa.

Yhden illan vietin vihreiden ev. lut. seurakuntavaaliehdokkaiden kanssa ja ilokseni mukana oli kaksi ehdokasta minunkin seurakunnasta, Åbo svenska församling. Vihreät ehdokkaat ovat mukana omilla Vihreät niityt/Gröna ängar -listoilla tai jollain paikkakunnilla muilla samanmielisillä listoilla, kuten Tulkaa kaikki -listalla. Täältä löytyy lisätietoja Vihreiden seurakuntavaaliohjelmasta ja ehdokkaista. Vaalit ovat marraskuussa.

Tämän viikon tiistaina osallistuin Turun vihreiden kielipoliittiseen iltaan Kårenilla. Oli todella vapauttava tunne puhua ruotsinkielen tulevaisuudesta olematta taisteluasemissa ja ilman tabuja. Muuten tämä keskustelu kaksikielisestä maastamme on tuntunut todella raskaalta. Huomenna lauantaina olen menossa Vihreän liiton valtuuskunnan kokoukseen Nokialle, jossa käydään keskustelua kielipoliittisista linjauksista. Tämä on aihe, joka nostaa minulla helposti vahvoja tunteita pintaan.

16. lokakuuta tulee olemaan vauhdikas päivä, kun puhun samana päivänä kahden eri valtakunnallisen vihreän järjestön tapaamisessa. Ensin Vihreiden naisten syystapaamisessa Piikkiön Kavalton tilalla ja sen jälkeen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden eli Vinon tapaamisessa Turussa.

Nuorista puheen ollen: turkulaiset opiskelijat eri yliopistoista olivat eräänä aamuna klo 7.15. tapaamassa meitä kansanedustajia rautatieasemalla. Aiheena oli opintotuen sitominen indeksiin ja lisäksi myös opiskelun maksuttomuus. Vastaanotimme Ilkka Kanervan kanssa suuren määrän nimiä, jotka vaativat opintotuen sitomista indeksiin. Hallitusneuvotteluissa asia voisi edetä varsinkin, jos taloustilanne tästä kohenee. Toivottavasti taloustilanne rauhoittuu, ja opiskelijoiden taloudellinen tilanne saadaan tasaisemmaksi.

Eräs viimeaikainen tapaaminen, joka myös on jäänyt myönteisenä mieleen, oli eduskunnan naisverkoston tapaaminen Irja Askolan kanssa. Hän on ensimmäinen nainen, joka on Suomessa valittu piispaksi. Tämä lämmin, vahva ja viisas nainen on myös hyvä runoilija.