Nyt on vihdoin koittanut kotikaupunkini Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi. Turku2011-sivuilta löydät paljon tulevia tapahtumia. Kulttuuripääkaupunkius on nostanut Turkua mukavasti maailmankartalle jo nyt. USAtoday-lehti suosittelee Turkua yhtenä tämän vuoden top-matkakohteina:

www.usatoday.com/travel/deals/inside/2010-12-16-top-destinations-2011_N.htm

Tänä vuonna on hyvä hetki paitsi tulla muualta tutustumaan Turkuun, niin myös turkulaisten tutustua kotikaupunkiinsa uusin silmin. On muutenkin kiva leikkiä välillä turistia omassa kotikaupungissaan ja tämä vuosi tarjoaa siihen upeat puitteet.

Siinä missä Turku on nyt tehnyt todellisen läpilyönnin kulttuurin saralla, niin minäkin olen tehnyt pienen sellaisen ;o). Olin joulun alla perheen kanssa katsomassa uutta, hollantilaista 3D-piirroselokuvaa Sammyn suuri seikkailu, jossa minulla oli ilo olla dubbaamassa yhtä elokuvan äänistä suomeksi. Hämmästyin oikein kuinka pehmeältä ja rauhalliselta kuulostin, kun yleensä puhun aina niin kovalla kiireellä, koska en halua viedä muiden aikaa... Elokuva oli söpö ja ekologinen viesti tuli hyvin esiin. Kritiikissä on arvosteltu sen konservatiivista sukupuoliroolitusta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikille tätä koko perheen elokuvaa :o).