Suosittelen lämpimästi elokuvaa Epämiellyttävä totuus kaikille. Vaikka kyseessä oli lähinnä tieteen popularisoiminen, niin minä ainakin itkin ja sain vahvan muistutuksen siitä, että hommia riittää. Vaikka olen koko elämäni näiden asioiden kanssa yrittänyt parhaani, niin kyllä Al Gore onnistui herättämään myös hieman huonoa omatuntoa minussa... Olen aina välillä liian tyytyväinen elämääni, enkä ehkä silloin tarpeeksi intohimoisesti taistele ilmastomuutosta vastaan.

Kun Al Gore totesi, että hänen erikoisuutensa on se, että hän on jo nuorena opiskelijana saanut herätyksen ilmastonmuutoksen vakavuudesta professoriltaan, niin tunsin vahvaa samaistumista häneen. Oma heräämiseni Itämeren rehevöitymisen vakavuuteen tapahtui myös opiskeluni alkuaikoina hyvien professorien ja muiden opettajien innoittamana. Uskon, että se mihin keskittyy jo nuoruudessaan värittää voimakkaasti loppuelämän fokusointia.  

Tuntui hyvältä saada jakaa kaupungilla vihreiden ilmastomuutosinformatiota yhdessä vihreiden nuorten kanssa, kun elokuva oli antanut niin vahvan tuntee siitä, että juuri näin meidän täytyy tehdä.

Miten hyvän presidentin maailma menettikään kun Bush vei vähintäänkin kyseenalaisella tavalla Al Gorelta presidenttiyden. Mikäköhän tarkoitus silläkin on?