Vaalikampanjointi on imaissut minut nyt kokonaan :o). Lauantain vietin Uudessakaupungissa Elina Rantasen kanssa, huomenna tiistaina olen klo 15-17 Paraisten S-Marketin edessä kampanjoimassa ja huomenillalla Saara Ilvessalon ja Martti Wallasvaaran vaalikeikalla Monkissa (Humalistonkatu 3).

Viime perjantaina vietin Logomossa IhaNaista iltaa upean ehdokkaamme Anita Birstolinin kanssa. Kyseessä oli loppuunmyyty hyväntekeväisyysilta Naisten pankin hyväksi. Naisten pankki on hyväntekeväisyysjärjestö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Varoilla rahoitetaan naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita, annetaan pienlainoja, ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa sekä muita uusia, innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita. Hankkeita toteutetaan kaikkiaan 12 kehitysmaassa. Naisten Pankilla on tällä hetkellä 1056 osakasta ja lahjoituksia saatiin vuonna 2010 yli 1 100 000 euroa.

Pienilläkin panostuksilla voit lahjoittaa kehitysmaiden naiselle esimerkiksi ammatin, joka paitsi parantaa hänen toimeentuloaan, niin myös ylipäätään naisten asemaa ja itsemääräämismahdollisuuksia. Toimintaa voi tukea lahjoituksin, esimerkiksi kertalahjoituksella, merkkipäivälahjoituksella tai kuukausilahjoituksin.

Pelkkää hyväntekeväisyyttä ilta ei ollut, sillä ohjelma koostui valovoimaisista esiintyjistä. Illan aikana kuultiin menestyneiden naisten tarinoita niin Suomesta kuin kehitysmaistakin ja nautittiin musiikista. Omista menestystarinoistaan olivat kertomassa tanssinopettaja Aira Samulin, Aurinkobaletin perustaja Raija Lehmussaari, solubiologian professori Johanna Ivaska ja Muotikuu-liikkeen omistaja Jaana Varkki-Terho.

Minulta on usein kysytty, että mitä tapahtui 15-vuotiaalle somalialaispojalle, jonka Italiaan käännyttämiseen liittyen tein kirjallisen kysymyksen parisen vuotta sitten. Ilokseni kuulin tuolla illanvietossa, että hän on päässyt takaisin Suomeen ja saanut vihdoin täältä turvapaikan. Hän on sittemmin päässyt koulusta erinomaisin arvosanoin ja jatkaa nyt opintojaan.