Suuri valiokunta oli onneksi juuri niin fiksu kuin toivoinkin ja päätti yhtyä lentoliikenteen päästökaupassa valtioneuvoston kantaan :o). Valiokunta piti tärkeänä, että lentoliikenne saadaan asteittain osaksi maailmanlaajuista päästökauppajärjestelmää. Nyt olen vääntöni valiokunnassa vääntänyt tälle vuodelle, sillä valiokunnan viimeinen kokous ennen joulua oli tänään.

Ensi viikko menee kokonaan budjetin käsittelyyn aamusta iltaan kestävissä istunnoissa. Keskiviikkona tuli harjoiteltua tätä istunnossa myöhään istumista, kun keskustelimme valtion omistamisesta sekä päästökaupasta niin myöhään, että viimeinen juna oli jo ehtinyt mennä. Olin kuitenkin luvannut lapsille olevani aamulla viemässä nuorempaa kahdeksaksi kouluun, joten lähdin bussilla, joka oli Turussa klo 2.50. Eli eipä tullut pitkää yötä.

Veressäni oli kuitenkin sen verran adrenaliinia etenkin Vasemmistoliiton edustajien kanssa väittelemisen jälkeen, ettei oikeastaan väsyttänyt ollenkaan. Miten meillä voikin olla niin täydellisen vastakkaiset näkemykset Suomen ilmastopolitiikasta ja energiapolitiikasta?

Tässä linkkejä puheenvuoroihini sekä päästökauppakeskustelussa että valtion omistamiskeskustelussa:
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_96_2007_vp_8_5_138_p.shtml
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_96_2007_vp_8_17_150_p.shtml
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_96_2007_vp_8_14_147_p.shtml


http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_96_2007_vp_6_43_108_p.shtml