Olin eilen illalla bar Kuka:ssa (entinen Down Town) tuomaroimassa Impro-kilpailua. Paikka oli aivan loppuunmyyty ja tunnelma huikean hyvä!

Seuraava välierä on muistaakseni ensi keskiviikkona bar Kuka:ssa klo 19, mutta kannattaa tosiaan mennä ajoissa, sillä kaikki eivät mahdu sisään... Tuomariparina minulla oli Martti Wallasvaara ja tehtävämme oli todella hauska sekä vaikea.

Joukkueet heittäytyivät täysillä peliin ja luovuus sekä nopeaälyisyys tekivät minuun suuren vaikutuksen. Minäkään en erityisemmin pelkää mokaamista, mutta en pystyisi noin nopeasti kehittämään hulvattoman hauskoja kohtauksia.

Ensimmäinen tehtävä oli,että joukkueelle annettiin yleisön ehdottamat paikka, tilanne, henkilöt, joilla heidän oli esitettävä pieni kohtaus. Impron juontajan avustaja antoi sopivissa kohdissa yleisön keksimiä tyylilajeja. Tämän jälkeen joukkueet yrittivät pistää paremmaksi suurentelemalla toistensa tarinoita yleisön antaman aiheen pohjalta. Tarkoituksena oli kertoa aina parempi ja suurentelevampi juttu.

Ystävänpäivä-jutut menivät todella hervottomaksi ja yleisä ulvoi naurusta. Runonlausunta oli ehkä vaikein tehtävä. Joukkueen jäsen lausuu runon annetusta aiheesta, kuten Paavo Nurmen kirjoittama runo Rakkaani ja Freudin kirjoittama runo Isä. Hänelle annetaan yksi lappu, jossa on lause. Runon tulee päättyä tähän lauseeseen. Kaikkein nopeatempoisin ja luovuutta mittaava tehtävä on nimeltään Jäädy!

Annetaan alkutilanne, johon kummastakin joukkueesta osallistuu yksi. Joukkueen toinen kilpailija saa milloin tahansa keskeyttää kohtauksen huutamalla Jäädy!, jolloin hän ottaa kenen tahansa kilpailijan paikan, ja seuraavalla toiminnallaan pyrkii muuttamaan kohtauksen suunnan. Esineiden käyttötarkoitukset -tehtävässä sain aivan uusia ideoita esimerkiksi pyöräpumpun käyttötarkoituksista ;o)

Musiikkitehtävä taas oli aivan yhtä viihdyttävä kuin Idolsin alkukarsinnat... Jos kilpailijoiden taso pysyy näin korkeana niin suosittelen lämpimästi Improja! Juontaja Valtteri Lipasti on ainakin niin mahtavan hyvä, että jo ihan hänenkin takiaan kannattaa tulla paikalle.