Sain tänään vahvan muistutuksen siitä, miten perheen koko elämän voi muuttua yhtäkkiä ilman mitään varoitusta... <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sain myös kuulla pienestä pojasta nimeltään Tatu, joka auttaa perheitä kun katastrofi on jo tapahtunut.

 

Mutta onko oikein, että perhe joka on jo aivan uupunut rankasta elämäntilanteestaan joutuu taistelemaan saadakseen lapselleen parasta hoitoa? Tai onko oikein että lapsille ei anneta yhtä intensiivistä kuntoutusta kuin aikuisille tapaturman jälkeen?

 

Tällaisia viestejä Tatu ry:llä oli kansanedustajille ja pystymme toivottavasti antamaan jonkunlaisia selvityksiä nykytilanteen ongelmiin...

 

TATU ry on tapaturmaisesti loukkaantuneiden tai vammautuneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukiyhdistys. TATU ry on valtakunnallinen yhdistys ja se on perustettu vuonna 2001.

 

Vuosittain monet sadat lapset ja nuoret joutuvat erilaisten tapaturmien kohteeksi. Tyypillisimpiä lasten tapaturmia ovat liikenneonnettomuudet, erilaiset kotitapaturmat ja vapaa-ajalla/harrastustoiminnoissa sattuneet tapaturmat sekä palovammat. Osa vammautumisista tapahtuu myös hukkumisen jälkitilan tai potilasvahingon seurauksena. Tapaturmien seuraamuksista suurin osa pystytään korjaamaan erilaisin hoitotoimenpitein, mutta osalle lapsista jää pysyviä vammoja. Myös henkinen trauma (tapaturman seurauksena) on monen lapsen ja hänen perheensä arkipäivää haittaava tekijä. Tärkeää on huomioida, että lapsen tapaturma koskettaa aina koko perhettä.

 

TATU ry:n toiminnan keskeisenä lähtökohtana on tukea erilaisin toimenpitein eri tavoin tapaturmaisesti vammautuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Toimintamuotoja ovat mm. ryhmämuotoinen kuntoutumiskurssitoiminta, vertaistukitoiminta, koulutus ja kehittämistoiminta sekä erilainen ohjaus ja neuvonta.

 

Lisätietoa Tatusta saat täältä