Nyt on sitten kesän jalkapallokausi päässyt taas kunnon vauhtiin, ja Etelä-Afrikan MM-kisatkin alkavat jo parin viikon päästä. Pieni takaisku tuli, kun olin viime viikolla EU-maiden lakivaliokuntien puheenjohtajien kokouksessa Madridissa, ja palasin sieltä perjantaina.  Ja lauantaina samaisessa kaupungissa pelattiin Mestareiden liigan finaali! Arvatkaapa harmittiko hieman lähteä pois juuri, kun jalkapallokansa täytti Madridia, ja tunnelma oli upea.

Niin ikään vaisu kokemus oli TPS-VPS matsi Turussa eikä vaisuus johtunut ainoastaan koleasta säästä. Nappulamarssi stadionille oli kylläkin mukava, mutta itse matsi aika huono. Sen sijaan TPS-Inter vääntö kauniissa auringossa oli oikein mukava kokemus. Aurinko häikäisi silmiä, mutta tunnelma oli todella hyvä, ja jotenkin tasapeli tuntui kivalta, kun en halunnutkaan kummankaan häviävän ;o). Istuimme Radisson turnauksen osallistujien kanssa aivan TPS-fanikatsomon vieressä ja samaten istuimme Nappulamarssin päätyttyä TPS:n kuoron vieressä. Harmi vain, että näiltä valko-mustan kannattajilta tulee lasten korviin sellaisia sanoja, joita en toivo heidän oppivan :(. Interiä vastaan tunnelma kiihtyi jopa niin kovaksi, että kymmenvuotiaat pelaajat seurasivat lopussa enemmän fanikatsomon tappeluja järjestysmiesten kanssa kuin itse hyvää peliä. Mutta kyllä kotona kuitenkin analysoitiin kovasti Tintin peliä ;o).

Vår yngre son hade också lagt märke till att TPS hejarklacken hejade på svenska på Jonathan Johansson. Itse Radisson turnauksessa meidän turkulaiset -00 kauppari-poikamme voittivat kakki matsinsa ja saivat kultaa. HJK:n ja Hongan edustusjoukkueet saivat kokea Turun mahtavaa hollantilaistyylistä peliä :o). Med Åbo United -00 gick det bra på Hirvensalo Vintiös turnering. Åbo IFK -95:orna spelar redan hårt som vuxna män och den här sommaren blir den första gången jag inte åker med på deras sommarturnering. Det känns vämodigt då spelarna blivit stora och självständiga unga män...