186099.jpg

Enpä olekaan ennen roudannut ilmapalloja, serpentiinejä ja synttärikakun kynttilöitä eduskuntaan...

Eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtajana minulla oli ilo tehdä se tänään, kun järjestimme lapsiasiavaltuutetun Maria Kaisa Aulan viran perustamisen 1-vuotissynttärit!

Istuntokauden vasta alettua ehdin jo huolestua, että monellakaan kansanedustajalla ei syyskiireidensä keskellä ole aikaa pistäytyä lounasaikaan synttärikahveilla, mutta ilokseni paikalle ilmestyikin yhteensä lähes 30 juhlijaa, mukana kansanedustajia, virkamiehiä ja toimittajakunnan edustajia, kuuntelemaan Maria Kaisan viiltävää analyysiä suomalaisten lasten nykytilanteesta!

186105.jpg

Tärkein viesti oli, että meillä on Suomessa pieni ryhmä lapsia, joille on kasautumassa todella paljon ongelmia. Tässä meillä on aikapommi, joka tulisi purkaa mahdollisimman pian!

Lapsen puolesta -ryhmä tulee työstämään lapsiasiavaltuutetun viestistä toimenpiteitä, joita viemme eteenpäin eduskunnassa. Lähetämme ensi tilassa kaikille edustajille tuhdin asiapaketin, jossa kerrotaan muun muassa YK:n suosituksista Suomelle lasten aseman parantamiseksi.

Kahvitilaisuus oli mitoitettu tunnin mittaiseksi, mutta juttua riitti reilusti yli määräajan eli lasten asiaa pidettiin todella tärkeänä!

186097.jpg