247793.jpg

Ilmastomarssi oli ihmeen iloinen ja energinen tempaus kangistavasta kylmyydestä huolimatta. "Jos päättäjät nukkuu - niin Turkukin hukkuu!" huudot raikasivat noin 170 marssijan suusta ja banderolleja sekä kylttejä oli paljon hyviä. Itsekkäästi valitsin yhden parhaimmista heti aluksi.

Ohjelmaan kuului myös kansanedustajien puheita, joita allekirjoiottaneen lisäksi pitivät Annika Lapintie ja Sari Essayah sekä tuleva edustaja Stefan Wallin. Puheeseeni sain uutta innostusta Oras Tynkkysen uuni tuoreesta kirjasta, jota suosittelen muillekin.

Joitakin järjestäjillekin yllätyksenä tulleita ohjelmanumeroita tuli myös. Alapuolella näkyvässä kuvassa esiinnyn yhden sellaisen kanssa ;o) Mies sanoi hiihtävänsä työmatkansa Saloon ilmastomuutoksen takia... mahtoikohan olla polttareissaan kun sukset jalassa pinkissä kokovartalopuvussaan heilui torilla?

Toinen yllätys oli vähemmän mukava enkä kehdannut valokuvata sitä. Pari ympärikännissä olevaa miestä tunki esiintymislavalle ja halusivat myös paasata mikkiin. Minua he kutsuivat lesbo Anderssoniksi ja sitten toinen niistä riisutui täysin alastomaksi jääkylmässä. Hän selitti jotakin että hänkin on tällainen luonnollinen luonnonpuolustaja... Tilanne uhkasi jo tulla melkein uhkaavaksi kun poliisi tuli pomimaan häiriköt pois. Mielenosoituksen järjestäjä Jonas Biström toimi erittäin hyvin ja kiitti poliiseja mikrofonissa.

247795.jpg