Olen niin ylpeä pihamme1537136.jpg kevätkukista, että oli pakko laittaa tähänkin kuva niistä ;o).

Muuten näihin keväisiin päiviin on vihreän vappu-tilaisuutemme lisäksi kuulunut Turussa pidetty UNIFEM:in kevätkokous, jossa toimin kokouksen puheenjohtajana. Turun osasto oli hoitanut kaiken niin hyvin, että oli ilo esittäytyä turkulaisena suurelle määrälle naisia, jotka olivat tulleet kaupunkiimme eri puolilta Suomea.

Käväisin myös Raision ja Ruskon vihreiden kevätkokouksessa, jossa suunnittelimme muun muassa kevätretkeä jokivarteen.

Kupittaan koulussa vietin yhden päivän keskustellen vaikuttamisesta ja kansalaisaktivismista kolmen eri luokan kanssa, eli 9B, 9C ja 9D. Eräs asia joka tuli esiin oli kouluruoan laatu ja oppilaat sanoivat usein jäävänsä nälkäiseksi, kun esimerkiksi saa vain kolme lihapullaa per oppilas. Itse sain todella hyvää kesäkeittoa siellä lounaaksi koulussa leivottujen sämpylöiden kera. Jälkeenpäin sain kuulla, että ottamani HYLA-versio oli paljon maittavampi kuin tavallinen versio.

Oli muutenkin taas herättävää keskustella nuorten kanssa, jotka joutuvat taistelemaan paikastaan tässä kilpailuorientoituneessa yhteiskunnassamme. Oma mielikuvani on, että minun kouluaikanani meillä oli enemmän tilaa maailmanparantamiseen koulussa kuin mitä tänään on, kun pitää oppia niin kauhean paljon. Me kirjoitimme runoja rauhasta ja rakkaudesta sekä pohdimme maailman vääryyksiä...

Samaa viestiä kouluruosta sainkin heti seuraavana päivänä eduskunnassa, kun kyselin SITRA:n tutkimusohjelmahohtajilta terveellisestä ruosta ja ennaltaehkäisystä terveydenhuollosta. Viesti oli, että kouluruokaan tulisi satsata paljon nykyistä enemmän rahaa, jos haluamme lastemme ja nuoremme todella syövän terveellisesti ja ravitsevasti kouluissa. Eli oppilaiden huoli oli siis tutkitusti aiheellinen. Ja kun ruoan hinta koko ajan kallistuu niin koulujen raha ruokaan aina vain tulee niukemmaksi.