Jaha, nyt Hallintovaliokunnan pitkä työrupeama Kunta- ja palvelurakenneuudistus lain kanssa on sitten valmis...

En osaa kutsua sitä luontevasti laiksi, sillä kysessä on enemmänkin poliittinen viesti. Mielestäni hauskin lause koko mietinnössämme onkin: Poliittinen viesti on joka tapauksessa selkeä. Eli nyt haluamme sanoa, että ellei konkretiaa ala syntyä esimerkiksi Turun seudulla niin sitä ei katsella hyvällä.

Suurin hyöty tästä työstämme, on varmaankin niille alueille, joissa prosessi on jo hyvässä vauhdissa, kuten Salon alue. Nämä saavat nyt täyden hyödyn pienistä porkkanoistamme ja vauhtia hankkeelleen.

Meidän lehdistötilaisuudessa keskustan valiokuntavastaava edustaja Tölli puhui m m siitä että tässä tulee nyt myös porkkanan siemeniä kunnille. Silloin peräänkuulutin siementen hyviä kastelioita ja hoitajia, eli puutarhureita. Ilman psykologisesti taitavaa ohjailua moni prosessi voi nimittäin valitettavasti ajautua karille.

Itse mietintöön koen saaneeni tarpeeksi ohjaavaa tekstiä lasten suojelusta, kehitysvammaisten palveluiden erityistarpeista, yksityisten koulujen turvaamisesta, terveydenhuollosta... Nyt täytyy vain toivoa että kunnissa ja ministeriöissä luetaan tarkkaan tekstiämme ja tulkitaan sitä oikein. Eli kyseessä on siis poliittista vahvaa viestintää eikä niinkään tavanomaista lain säätämisestä.

10 tammikuuta keskustelemme sitten kaikesta tästä istuntosalissa. Eli ensin rauhoitumme joulunviettoon ja otamme vähän etäisyyttä tähän hektiseen vääntämiseen täällä talossa. Paussi tulee kyllä tarpeeseen ;o)