Turun Lyseon lukiossa meillä oli erittäin naispainotteinen paneelikeskustelu, jossa ainoastaan demareita edusti mies. Kysymykset olivat opintituesta, Turkin EU-jäsenyydestä, verotuksesta, terveellisestä ruoasta ja viimeinen todella tärkeä kysymys: Millä rahoittaisimme kaikki hienot esityksemme?

Kokoomus oli ainoa paikalla ollut oppositiopuolue, jolla ei ole vaihtoehtobudjettia. Joten meillä muilla ei ollut vaikeaa kertoa priorisoinneistamme.

Hallituspuolueet keskusta ja sosialidemokraatit olivat ainoat, joilla ei ollut istuvaa kansanedustajaa paikalla. Ehkä se onkin aikaa ymmärrettävää, kun opiskelijoille ei ole herunnut paljon mitään vaikka hallituksella on ollut harvinaisen väljä taloudellinen tilanne jossa operoida. Nyt heidän nuoret fiksut ehdokkaansa saivat vain yhtyä kritiikkiin hallitusta kohtaan ja todeta, että pitää äänestää nuorta kepulaista tai demaria jos haluaa muutosta ;o)

Vaalikuume on selvästi nousemassa... Tänään näin jo Tuija Braxin miehen Antti Braxin tekemän hienon layoutin tulevasta vaaliesittestäni. Jollei olisi niin kauhea kiire, niin vaalit olisivat oikeastaan ihan hauska asia. Nyt pelkään, että unohdan taatusti jotakin, kun koko ajan on monta asiaa hoidettavana yhtä kertaa. Normaalit eduskunnan työt vielä jatkuvat kuukauden ja kotonakin olisi kiva olla vähän enemmän. Mutta tässä on enää pari kuukautta jäljellä ennen kuin vaalit ovat jo ohi...