Oikeusministeriö järjesti sopivasti itsenäisyysjuhlien jälkeen maanantaina 7.12. kello 9.00 tuomioistuinten keskushallinnon järjestämisvaihtoehtoja koskevan seminaarin. Sen verran tämä juridiikkaa intohimoisesti seuraavien maailma on jo minulle auennut, etten yhtään väsynyt tai pitkästynyt seminaarissa, vaikka yöunet jäivätkin edelliseltä yöltä vähiin. Taisin olla ainoa puheenvuoron pitäjä, jolla ei ollut oikeustieteen loppututkintoa, sillä valtiotieteiljänä minulla on vain joitain alan peruskursseja takanani. Puhuin muun muassa tietohallintojärjestelmien ongelmista, joita vaikuttaa olevan kaikilla sekä resurssihallinnosta eli ihan rahastakin. Hämmennyin hieman itsekin siitä, miten tuolla en puhunut idealistina vaan realopoliitikon suulla lakivaliokunnan puheenjohtajana ;o). Tuntui ihan siltä, että vietän nykyään paljonkin aikaa korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Pekka Hallbergin kanssa, sillä istuin hänen takanaan kyseisessä seminaarissa ja pari päivää aikaisemmin hänen vieressään KHO:n omassa seminaarissa, joka käsitteli KHO:n pyramiditutkimusta hallintolainkäytön vaikuttavuudesta.

Omat opiskeluajat ja etenkin juuri ne peruskurssit tulivat mieleeni, kun luennoin jokin aika sitten Åbo Akademin opiskelijoille valtio-oikeudesta. Nuorten yhteiskunnallisesti kiinnostuneiden ihmisten kanssa on aina hauska puhua. Tällaista tekisi mielellään enemmänkin :o).

On minulla ollut yksi itselleni tutumpikin puhetilaisuus, kun sain taannoin Turun nuoristotalo Vimmassa alustaa Varsinais-Suomen vihreiden piirikokouksessa. Yritin saada alueemme mukavat vihreät heräämään siihen, että nyt pitäisi aloittaa kamppailu siitä, kenestä tulee uusi kansanedustaja alueeltamme. Ei riitä, että minä tiedän kuinka fiksuja ja mukavia tulevat ehdokkaamme ovat. Se tulisi saada kaikkien tietoon.