Aamulla lähdin vähän yli seitsemän kotoa rautatieasemalle ja olen taas vähän yli kymmenen illalla kotona. Eli junassa istutaan lauantai-iltana ja olo on aika väsähtänyt mutta iloinen.

Vihreän valtuuskunnan kokouksessa kävimme todella hyvää keskustelua ilmastonmuutoksen torjunnan seuraavista askelista sekä köyhyyden vähentämisen välttämättömyydestä vauraassa Suomessa! Hallitus on laittanut veronkevennyksiin 3 miljardia samalla kuin perusturvaan vain 10% tästä summasta eli 300 miljoonaa euroa. Ehkä ei ole mikään ihme että tuloerot ovat kasvaneet reippaasti.

Itse puhuin siitä miten Suomi on ykkönen m m työn tuottavuuden kasvattamisessa mutta emme voi ylpeillä sijoituksillamme itsemurhien tai onnellisuuden tilastoissa. Olemme siis todella hyviä työntekijöiden viimeisten pisaroiden pusertamisessa, mutta emme ihmisten elämänilon kasvattamisessa. Kun itse tässä tyhjentää akkujaan vaalikamppailussa, niin pätkätyöläinen käy tällaista jatuvaa vaalikamppailua. Ei tällaista fyysistä ja henkistä pressiä kukaan jaksa kovinkaan kauan...

375626.jpg

Tässä valtuuskunnan jäsen Mörötti (Markku Hannula) pitää puhettaan, tai oikeastaan yhden puheistaan...